Vi vet vad som är årets hälsotrend 2022.
Och det bästa av allt? Alla kan utöva den, den är gratis och det finns så det räcker till alla! Vi pratar om att sova såklart! Sömn gör dig smartare, friskare och det är helt utan ansträngning. Vilken drömtrend va? 

Under pandemin har många lagt om sina rutiner och hittat nya sätt att balansera arbete, ledighet, familj, hobbys och vila. För vissa har hemmakontoret inneburit flera timmars jippii-ig tidsvinst när det räcker att släntra nedför trappan i morgontofflor istället för att lägga morgon- och aftonhumöret på busshållplatser och snömodd. För andra har halvhjärtade situps med popcornskålen i knät framför Stjärnorna på Slottet blivit ett rodnande alternativ till schemalagda pass och färgmatchade träningskläder i friskt sällskap. Dock har ett ämne utkristalliserats som ett gemensamt intresse. Något som förenar i snicksnacket om hälsa och balans: Sömn. Den Goda Sömnen! Tänk efter själv: hur ofta har du pratat om dina sovvavor på sista tiden? Ganska ofta, killgissar vi.  

För alla vill sova. Alla får sova! Det är gratis att sova. Ändå upplever många att de sover för lite och för dåligt. Under pandemiåret 2020 köpte sömnlängtande amerikaner melatonin för mardrömslika 825 miljoner dollar (Källa: Business insider). Även användandet av melatonin till hundar har ökat markant! Antalet poddar om sömnhypnos och white noise har mångdubblats. Alla vill ha mer av Sömnen.

Varför är sömn årets mest åtråvärda hälsofokus? För att det är en mirakelkur. Inget är mer 2022 än all-in-one-lösningar med många positiva effekter. Nedan listar vi några av dem, så att du kan brodera ut ditt sömnsnack lite nästa gång någon säger "padel".

5 biceps-starka skäl att satsa på sömn 2022

1. Vakna ny och fräsch! 
Under sömnen bildar kroppen nya celler, muskler återhämtar sig, hormoner frigörs och cellvävnad återskapas. Sömn är kroppens rekond!
2. Stig upp smartare än du gick och lade dig!
När vi sover gör hjärnan rent hus med slaggprodukter, centrala nervsystemet återhämtar sig, minnen och information sorteras. En god natts sömn är grunden till stordåd brukar vi säga - nu vet du varför!
3. Sov dig i form!
När vi sover reglerar kroppen hungerkänslor och insulinnivåer. Säger sig självt att det är bra!
4. Motståndstruppernas träningscamp.
Medan du sover mobiliserar kroppen antikroppar och stärker immunförsvaret. Är du utvilad har virus och baciller sämre odds att få fäste. Säg godnatt, inte prosit!
5. Panta rei, motherfuckers!
Efter en god natts sömn är det lättare att behålla värdigheten när den återvunna papperskassen full med ohållbart mycket glass i storpack ger vika utanför mataffären. Sömnen hjälper oss att hålla humöret i schack och att möta världen med ett leende (till en viss gräns i alla fall).

Dina 7-9 sömntimmar per natt är helt enkelt en hälsotrend värd att vila ögonen på. Och det bästa av allt? Det finns så det räcker till alla! Sömn kan inte ta slut, och den sliter inte på jordens resurser. Drömtrend, pågå länge tack!
Sov gott!


Kommentera