Årets julklapp 2020 är Stormköket enligt HUI. Såhär lyder motiveringen:
“Till följd av coronakrisen har utomhustrenden accelererat kraftigt och besöken på vandringsleder och fjälltoppar har slagit nya rekord – trots en mycket begränsad turism från utlandet. Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.”

Det är en så pricksäkert bra analys, och ett superfint presenttips tycker vi. Att vara utomhus, få i sig något varmt och sedan traska hemåt med lättare väska gör vilken dag som helst till ett äventyr. Alla borde ha ett stormkök! Årets julklapp är ett bra val!

Att få kura ihop sig inomhus under en varm filt eller ett duntäcke är också njutbart när november susar förbi med full kraft utanför fönstret. Det är en tydlig trend att många julpyntar tidigare i år, och undersökningar visar att läsningen – alltså i en bok – ökat den här hösten. Att att en tidig kväll under sitt eget flufftäcke, slå upp en favoritbok och låta världen utanför pågå okommenterat är ett annat bra julklappstips – till sig själv eller andra.


Kommentera