Trådtäthet är något som ofta diskuteras i lakanssammanhang. Högre trådtäthet kan vara en kvalitetshöjande faktor, men även andra faktorer spelar in, som fiberlängd och vävteknik. För alla spökjägare kan vi avslöja att trådtätheten på ett Happy Fluffy Cloud-bolster är 233. Precis lagom för att inte bli hårt och stumt utan mjukt och ljudlöst. Som ett spöke alltså.

Vissa älskar glansiga satinlakan, medan andra vaknar på golvet med så slinkig bäddning. Linnelakan har en grövre yta som lätt skrynklas och ger sängen en rustik och lantlig look - tycker somliga. Samma lakan avfärdas av andra som "att sova i en säng där någon smulat ett helt paket cornflakes." Så den där trådtätheten är absolut inte den enda aspekten att väga in i sökandet efter ett perfekt lakan.

Ett bolster från Happy Fluffy Cloud passar i de flesta lakan - även storleksmässigt. Vi har skrivit mer om storlek på påslakan här:  https://happyfluffycloud.se/blogs/news/ett-perfekt-lakan

Våra täcken är sydda i så kallat "dunsäkert material". Det betyder att kombinationen mellan trådtäthet och tygets tjocklek hindrar dun från att peta ut. Våra kantsömmar är dubbla med korta stygn och dessutom försedda med en passpoal för att försegla täcket.

Vanligaste orsaken till att vassa fjäderpennor sticker ut i kuddar och jackor är faktiskt transport och paketering. Om en dunprodukt vacuumpackas kan inget tyg i världen förhindra att fyllningen sticker små små hål i yttertyget. Därför skickar vi alltid Happy Fluffy Cloud i fluffiga tygsäckar. Lite skrymmande såklart - men absolut värt i längden. Moln och spöken tar plats!


Kommentera