Det nya svenska varumärket Happy Fluffy Cloud föddes ur drömmen om den goda nattsömnen, och erbjuder täcken som är mjukare och fluffigare än allt annat. Detta är traditionella dunbolster som du hittills endast kunnat uppleva i Alperna, täcken som omfamnar likt en varm kram och som skänker djup drömlik sömn.
 
Bakom Stockholm-baserade Happy Fluffy Cloud finns en dagdrömmande trio. ”Vi pratade mycket om sömn, och våra personliga tankar kring den. Trots att människor har olika sömncykler, och sömnbehov delar de flesta av oss en längtan efter en god natts sömn. Vår vision var att hitta ett täcke som bäddade för den. ”

Vännerna drömde om ett fluffig täcke, ett moln som omfamnar dig i en stor kram vid sängdags. I Sverige saknades de kuddliknande bolstertäcken utan kanalsömmar som de letade efter. Istället sökte de utomlands och hittade så småningom vad de letade efter i Alperna. Där fanns de omtyckta traditionella duntäcken med fantastiska egenskaper som sedan blev inspiration för Happy Fluffy Cloud.

Gåsdun av högsta kvalitet

Dun är naturens sätt att hålla fåglar varma, det fungerar som en termostat och reglerar värme och fukt. Den lösa strukturen i dun skapar ett luftlager, vilket isolerar. Spänsten i varje fjäder håller täcket extra stort och luftigt vilket skapar en oöverträffad fluffighet som berstår år efter år. Just gåsdun väljs ofta för sin värme, mjukhet, elasticitet och isolerande egenskaper och är populär i till exempel jackor, sovsäckar, kuddar och naturligtvis täcken. “Dun är ett otroligt isoleringsmaterial som också andas och transporterar bort fukt,” förklarar de. “En täcke av hög kvalitet håller värmen under riktigt kalla nätter utan att bli för varmt under vår och höst. Dessutom ger den härliga, mjuka känslan en sovkomfort olikt allt annat”

Teamet bakom Happy Fluffy Cloud lärde sig mer om traditionella alptäcken, och vikten av att få blandningen av dun och fjädrar helt rätt. Happy Fluffy Cloud använder 50 procent dun och 50 procent fjädrar från gås, en blandning som gör täcken varma men ändå mjuka och fluffiga och höga. Endast europeisk matfågel används och produktionen regleras strikt med spårbara gårdar och leverantörer. Djuromsorg är viktigt på Happy Fluffy Cloud-kontoret. Att endast använda fjädrar och dun från matfågel var en förutsätting, vilket innebär att hela fågeln används.

Lagom till julen 2019 var varumärkets första produkt redo och fick ett positivt svar och man fick en hel del ordrar order direkt. Med mer fyllning än de flesta andra täcken på marknaden och med en vikt på fem kilo, är täcken från Happy Fluffy Cloud som en stor, mjuk kudde, vilket ger en känsla av komfort och avkoppling – och i slutändan bättre sömn. “Det känns som att vara omfamnad och gå i viloläge. Vi har bara flufftäcken i vår familj, och numera händer det alltför ofta att vi försover oss!”

Denna artikeln är publicerad i Scan Magazine Läs hela originalartikeln här: https://scanmagazine.co.uk/happy-fluffy-cloud-sweet-dreams-with-fluffy-clouds/


Kommentera