Lättare att somna. Djupare, drömfylld sömn. Det är några av hälsofördelarna med att sänka innetemperaturen i sovrummet. Känslan av att dra upp ett riktigt tjockt dunbolster ända till en frusen nästipp får dessutom de flesta att längta till läggdags. Ett tungt, tjockt täcke hjälper kroppen att komma till ro, och ligger stilla hela natten, som en varm famn. 

Vi sover bättre i ett svalt sovrum. Forskning visar att 15-19 grader är en optimal temperatur för kroppen att somna - och att behålla sömnen. Sömnen i svalare rum är djup och innehåller fler drömmar. Den ger bättre återhämtning och vi känner oss därför också mer utvilade när vi vaknar i ett svalt rum.

Att bädda med ett varmt och tungt täcke gör ett svalare sovrum njutbart,
också på vintern. Och känslan av att dra upp ett riktigt tjockt dunbolster ända till en frusen nästipp får de flesta att längta till läggdags! Det tunga dunbolstret ger faktiskt oslagbar komfort i svalare rum - det är därför dunbolster är en klassisk bäddning i alpområden, där nätterna kan bli mycket kalla.

Ett dunbolster från Happy Fluffy Cloud är baserat på en traditionell konstruktion - täcket har dubbla yttersömmar men saknar kanalsömmar eller fack som ett vanligt lättare duntäcke. Det gör att dun och fjäderfyllningen kommer till sin fulla rätt: med massor av luft och höjd. Ett dunbolster är rejält packat: ett Happy Fluffy Cloud väger nästan fem kilo (jämför gärna vikten med andra täcken så får du en hint om skillnaden..). Dunet kan fördelas efter behag - vissa vill ha varmast på fötterna, medan andra älskar att ha bokläsnings-tjockt stödtäcke ända upp till hakan. Men framför allt så ligger ett tungt tjockt täcke mer stilla ovanpå kroppen när vi sover. Då ligger vi stilla och sömnen blir djup.

Så långt hälsofördelarna med svalt inneklimat och tjockt täcke. Men det vi på Happy Fluffy Cloud älskar mest med bolster är såklart myset. Vi tänker på våra fluffiga sovmoln som hemmets mjuka utropstecken. Kombinera med krispiga lakan, raggsockor, två timmars telefonprat, glassbytta, kattsvans, rimfrost på rutan tarotkort eller sovmorgon - du bestämmer! 

 


Kommentera