Det tunga duntäckets fördelar

Rätt täcke är lika viktigt för din sömn som rätt madrass och kudde. Många lägger mycket tid och pengar på att hitta den perfekta sängen, men nöjer sig med ett täcke i syntetiskt material som faktiskt kan kväva ventilationsförmågan hos den omsorgsfullt valda fina madrassen. Med rätt täcke åldras sängen långsammare och håller sig fräsch längre.

Våra täcken tillverkas i rent gåsdun som är naturligt torra för en härligare sömnupplevelse. Billigare märken använder sig ofta av dun från and vilket är en fetare fjäder. Fettet i anddunet binder den fukt kroppen avdunstar under natten, vilket resulterar i en dålig lukt och som kan få täcket att snabbt kännas ofräscht och härsket. Dun från gäss däremot, är fettsnåla och låter fukten passera igenom även ett tjockt täcke. Då håller sig både säng och täcke fräscha betydligt längre.

Våra täcken går att maskintvättas i 40 grader vilket gör dem lämpliga för allergiker och personer med andningsbesvär eller astma. Många tror – helt felaktigt – att de är allergiska mot dun och fjädrar, när det ofta beror på kvalstren som samlas i täcket som orsakar reaktionen. Kvalster minimeras genom tvättning och vädring. Under ett  Happy Fluffy Cloud kan de flesta njuta av de naturligt välgörande egenskaperna hos ett äkta dunbolster!