Frågor och Svar

Happy Fluffy Cloud. Det fluffigaste täcket på jorden. Välkommen till vårt himmelrike!

Flufftäcke. Dunbolster. Plymå. Kärt barn har många namn och säkert ännu fler beskrivningar. Happy Fluffy Cloud är vår vision om ett klassiskt dunbolster med bästa möjliga naturliga egenskaper för god sömn. Täcket saknar kanalsömmar. Det är alltså en “säck” med just den perfekta mängden fyllning som inte hasar runt. Täcket väger därför 4,8 kilo … och det hör också till upplevelsen. Ett flufftäcke är luftigt och tungt samtidigt.

Läs mer om våra flufftäcken här:
Fluffig sömnlyx som på alphotell

5 saker som avslöjar en bolsterälskare

Fluffiga täcken

Naturligt tyngdtäcke för djupare sömn

Dun besitter fantastiska värmeegenskaper. Det värmer isolerar och ventilerar vilket gör att ett tjockt duntäcke är något av en termostat. Ett täcke från Happy Fluffy Cloud är fyllda med dun och fjäder enkom från gås vilket innehåller mindre fett än till exempel anddun, därför transporteras fukt ut mycket snabbt och effektivt. Dessutom kan man omfördela dunet som man trivs bäst: mer vid fötterna eller tjockt och riktigt varmt upptill? Skaka, fördela, släta ut. klart!

Så ja – det är garanterat varmt under flufftäcket men mycket sällan svettigt.

Läs mer här:

Sommartäcke
Rustikt bondromantiska bolsterdrömmar

Och ta en titt på vårt svalare duntäcke: Lättfluff

Ett Happy Fluffy Cloud mäter 150×210 centimeter. Det passar i de flesta vanliga påslakan. Jo faktiskt! Någon decimeter hit eller dit spelar faktiskt ingen roll. Täcket fluffar till sig uppåt och fyller ut, som en jäsande deg. Är ditt påslakan kortare än täcket är det bra med knappar eller knytsnören som stänger till påslakanet.

150 x 210 cm är en trevlig storlek. Det är en generös puffig varm kram för en person, men även tillräckligt stort för två personer (som är sams).

Vi har vi skrivit lite mer om lakan i vår blogg:
Ett perfekt lakan

Den mytomspunna trådtätheten

Den globala marknaden för dun och andra animaliska produkter är ofta en riktigt dirty business. Djur, människor och natur exploateras hänsynslöst till förmån för ekonomiska intressen. Våra täcken produceras i Europa och innehåller endast dun och fjäder från Europa. Inom EU har man enats kring några av världens hårdaste reglerna för framställan av dun och fjäder. I till exempel Kanada och Asien (de största producenterna av päls, fjäder och dun) är lagarna mer på kapitalets sida och mindre på djurens.

Vårt dun kommer från matfågel. Att ta tillvara på alla delar är ett sätt att minska svinnet och arbeta för ett mer hållbart system men också ett sätt att visa vägen framåt för andra marknader. Genom att inte köpa animaliska produkter från länder med svagare djurskydd stödjer vi den lagstiftning som främjar en sundare syn på djurhantering. Vi tror att det är rätt väg framåt även ur ett ekonomiskt perspektiv. I framtiden hoppas vi att alla konsumenter och producenter väljer den vägen.

Vårt dun kommer från gårdar inom EU som enats kring en hård lagstiftning. Det var en förutsättning för att vi skulle kunna sova gott om natten.

Läs mer här:
Småskalig produktion av drömmar

Fraktkostnaden ingår i det totala slutpriset i ett köp hos Happy Fluffy Cloud. Det är för att du som kund skall ha kontroll och överblick på ditt köp. Vi producerar i Europa och håller lager i Sverige. Vårt företag är småskaligt och vi säljer endast direkt till kund – helt utan mellanhänder. Det gör att omvägarna för våra täcken är få: Från producent – till oss – till dig. Det är allt!

Det här är en av de vanligaste frågorna vi får. Och äntligen kan vi svara: ja det har vi!

Det har tagit lång tid för oss att få fram ett bra dubbeltäcke. Vi ville förstås att det skulle bli helt rätt, och det finns flera faktorer som spelar in. Våra enkeltäcken har en väl avvägd mängd dun för sin storlek och det var inte helt självklart att samma viktvolym per yta skulle fungera lika bra i ett större täcke.

Samtidigt fick vi ibland mail från kunder som vilka låtit sy om två enkeltäcken till ett dubbeltäcke. De var nöjda.


Så vi skyndade långsamt. Provade olika storlek, vikt och fyllning. Och nu, äntligen under november 2021 lanserar vi dem: de första dubbelfluffen från Happy Fluffy Cloud! Mått: 220x240 cm Vikt: 7800 gram. Vi tror att de är helt perfekta!

Paxa ditt dubbelfluff i butiken: Dubbelfluff

Vårt rosa täcke Light Fluff är lillasyster i dunfamiljen. Det är ett lättare täcke med stora sydda fack. Light Fluff sys på vår vanliga fabrik i Italien och är fyllt med samma dun och fjädermix som våra stora bolster. Täcket väger bara 500 gram och har måtten 155x200 cm. Tanken med täcket är att det är ett lite lättare alternativ för resan, gästrummet eller svalare sömn. Vi rekommenderar 30 graders tvätt på Lightfluff, i övrigt gäller samma hantering som våra vanliga dunbolster.

Måste täcken vara vita?

Ett dunbolster saknar kanalsömmar. Det betyder att dunet ligger fritt i täcket. På så sätt kommer varje dun och fjäder till sin absoluta rätt. Med rätt mängd fyllning ligger dunet ändå kvar, det samlas inte vid fotändan. Våra täcken väger 4,8 kilo och har storleken 155 x 220. Vi har enats om att för oss var det rätt avvägning: täcket är så pass välfyllt att dunet stannar på sin plats, men det är inte så hårt packat att täcket förlorar sin mjukhet och upplevs som stumt. Dock skall vi vara ärliga och berätta att täcket bör skakas när man bäddar sängen på morgonen. Ett rejält skak – så att dunet omfördelas, fluffas till och hamnar på sin plats – gör att din bäddning återfår sin förbluffande fluffighet.

Läs mer här:
Himmelska drömmar under sovmoln

Utbudet av så kallade tyngdtäcken är stort. Ett tyngdtäcke i medicinsk mening kan skrivas ut av läkare till personer med sömnsvårigheter, stress-symptom eller stor oro. Dessa innehåller tyngder i form av till exempel kedjor eller viktband som motsvarar ca 10% av patientens kroppsvikt. Tanken att ett tungt täcke lugnar kroppen så att själen får ro är gammal. Förr lade man tunga ullfiltar ovanpå den som var sjuk.

Ett täcke Från Happy Fluffy Cloud väger 4,8 kilo och är högt och pösigt. Man lindar därför inte in sig i ett bolster på samma sätt som i en filt eller i ett tunnare duntäcke under natten. Sömn under ett dunbolster liknar därför den under ett tyngdtäcke. Bolstret ligger stilla ovanpå, och kroppen rör sig mindre under tyngd.

Vi talar om bolster som naturliga tyngdtäcken. För närvarande pågår ett testprojekt där personer med sömnproblem och ångest jämför effekten av olika täcken. Ett Happy Fluffy Cloud-bolster är med i den studien och vi återkommer med resultatet.

Läs mer här:
Naturligt tyngdtäcke för djupare sömn

Det tunga duntäckets fördelar

Våra täcken går att tvätta i 40 grader vilket gör dem lämpliga även för allergiker. Genom att skaka och vädra ditt täcke med jämna mellanrum håller det sig fräscht länge. När täcket skakas och luftas igenom rätar dun och fjädrar ut sig och återfår sin spänst, och de naturliga egenskaper som gör duntäcket unikt optimeras.

Efter tvätt är det viktigt att täcket torkas ordentligt i torktumlare, gärna ihop med tennisbollar. Detta tar tid men det är viktigt att täcket blir snustorrt annars kan dunet klumpa sig och då är täcket inte alls fluffigt längre.

Läs mer här:

Vård och förvaring av dun. 5 tips!

Ibland anges ett täckes bärighet som ett mått för värme eller tjocklek. Bärighet använd då som ett annat ord för isoleringsförmåga. Ett täcke som innehåller dun kommer till exempel alltid ha bättre bärighet än ett täcke med bara fjädrar eller syntetiska material. Dunkvalitet, fjädermix och mängden dun är faktorer som ger hög bärighet. Hur täcket sedan upplevs är dock individuellt och det är inte helt säkert att ett täcke med samma bärighet upplevs likadant av två personer. Olika tillverkare och olika regioner använder dessutom olika enheter för att mäta bärighet, vilket gör systemet svårt att överblicka och tolka.

Vissa tillverkare väljer därför att inte ange någon enhet för bärigheten. Vi på Happy Fluffy Cloud brukar istället sammanfatta det såhär: Vi har tagit fram ett dunbolster med gåsdun och fjäder av mycket hög kvalitet från kontrollerade gårdar inom EU. Vi tror att en sund produktion är grunden för god sömn. Våra täcken innehåller mer dun än de flesta täcken på marknaden och isoleringsförmågan är sammanfattningsvis god. Täcket är varmt, högt men upplevs sällan som svettigt tack vare synnerligen god förmåga att transportera bort fukt.

Ibland blir det ju fel. Många älskar dunbolster, en del gör det inte. Skulle du köpa ett täcke hos oss, och mot förmodan upptäcka att det var helt fel, så har du som privatkund enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du kan ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste dock vara oanvänd och i sin originalförpackning. (Du får däremot inte provsova täcket och SEDAN ångra dig. Då skulle vi behöva slänga din retur efteråt och det vore såklart slöseri med fint dun.) Packa upp och nypa lite i varan och sedan returnera går alltså bra. Köparen står för returfrakten på återsänd vara.