VÅR HISTORIA

Bakom Happy Fluffy Cloud står tre dagdrömmande vänner. 
Vi hade en gemensam vision om ett riktigt högt och makalöst pösigt, fluffigt täcke som inte liknade något annat. Att få krypa ned under ett fluffigt moln som i en tecknad film! Sådär som vi mindes åttiotalets alpresor i avlägsna barndomsminnen. Med läggdags i sträva, stärkta lakan, under rustika takbjälkar och snön fallande tjock utanför fönstret. Och så de där molnliknande tunga bolstren som höll värmen hela natten. Visst fanns de?  

Ja. Happy Fluffy Cloud är just det: jordens fluffigaste täcke. Fullt möjligt att få hemskickat till din dörr. Via slingrande alpvägar och grundliga efterforskningar fick vi till sist fram det. Drömbolstret! Såhär gick det till:

Vi gissade att vi inte var ensamma om den där dagdrömmen om nattsömn. Vi beslöt oss därför att undersöka utbud och möjligheter. Här hemma saknades duntäcken utan kanalsömmar helt. De tjockaste vanliga duntäcken vi fann liknade pannkakor i jämförelse med det fluffiga moln vi var ute efter. Vårt sökande fortsatte utomlands och vi letade lokalt i alpområden. Där fanns dunbolstren som vi mindes dem! Stora, tunga fluffiga täcken med makalösa egenskaper.

Vi har under resans gång lärt oss en hel del om duntäcken. Vår viktigaste punkt har varit djurhållningen. Dun och fjädrar i våra täcken kommer enbart från europeiska fåglar som föds upp för att ätas, i enlighet med EUs djurskyddslagar för livsmedelsproduktion. Det betyder att dun tas tillvara som annars skulle ha gått till spillo och att inga fåglar plockas levande. Vi har förstås jämfört dun- och fjäderblandningar av olika slag och kommit fram till vad vi tycker är optimalt  i tyngd och temperatur. Tillsammans med väverier diskuterade vi  hur trådtätheten i ytterskikt  påverkar täckets egenskaper – fukten skall transporteras ut genom fyllningen men inga små taggiga fjäderpennor skall sticka ut.

Till sist var vi nöjda med vårt fluffiga drömtäcke – Happy Fluffy Cloud. Ett fluffigt moln av dun som återskapar våra bubbelgumsdoftande alpminnen och som vi hoppas skall ge nya goda drömmar till fler. Vi har fångat ett moln!

Sov gott önskar Anna, Martin och Stina